Startsfasen

Vi startet prosessen med å lage en nettbutikk for omkring 2 måneder siden, og tenkte forsåvidt at dette kom til å bli mye enklere enn det ble, som nevnt i forelesning er dette en humpete vei hvor man må lære seg å restarte og håndtere vanskeligheter som dukker opp underveis. Vi tenkte også at det ville sett mye proffere ut hvis vi faktisk designet en logo til butikken vår, og bruke siden canva.com til dette. Resultatet ser dere ovenfor ^. Ganske fornøyde med den.

Utfordringene man møter er alt fra oppsett av nettsider, til oversettelser, mangel på kodekunnskap, valg av produkt, rettigheter osvosv.

Vi valgte å bruke Shopify som vår leverandør for domene, det ville vært mer proft å kjøpe vårt eget domene for deretter å kode og utforme selv. Men shopify løsningen passet oss bedre fordi vi ikke ville bruke penger, og butikken er fiktiv. Samtidig som vi ikke har noe erfaring fra koding, og shopify er veldig brukervennlig med ferdig utformede temaer for å sette opp nettbutikk.

Utforming av produkter

Vi endte opp med å åpne en nettside for sokkeabonnement og utformet 4 produkter vi tilbyr på våre nettsider, som vi selv mener er produkter med god salgsevne og for enhver smak og bruksområde. Vi fikk plass til treningssokker, klassiske tennissokker, dress sokker, og moderne fritids sokker.

Markedsføringen

Etter vi hadde funnet produkt og domene begynte arbeidet med hvordan vi skulle markedsføre, vi falt på valget om å reklamere oss selv gjennom sosiale medier som instagram og facebook. Valget kom gjennom å se hvordan bedrifter som har slått gjennom de siste årene gjorde det. Som f.eks FashionNova som har blitt en klesgigant i løpet av et år med sterk fokus på reklame gjennom instagram og produktplassering og bruk av kjendiser.

OKR

En annen utfrodring vi måtte på veien var det med OKR, Objective Key Results. Hvor vi tidlig måtte rapportere våre mål og oppnåelsen av dette uke for uke. Det som er utfordrende med dette er det at gjennom prosjektets livsløp så endrer fokuset seg, og visjon og mål forandres samtidig. Men vi endte opp med å nå målene vi satt oss til en viss grad og kan si oss fornøyde med dette.

Prosessen har vært lærerik hele veien og jeg har fått en bredere forståelse av digitalmarkedsføring, og e-varehandel. Mine råd og anbefalinger til noen som vurderer å åpne en nettbutikk er å bare hoppe ut idet, og ta læringen som den kommer. Og møte utfordringene med ett åpent sinn, men forbered deg på forhånd på at det kommer til å bli vanskelig, og du vi møte utfordringer du ikke hadde forutsett å møte. Da gjelder det å ta ett pust i bakken å være løsningsorientert og se muligheter, og omstille seg.

Kategorier: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *